1992

Τον Σεπτέμβριο του 1992, ιδρύεται στην Αθήνα η πρώτη σχολή Ε.Ε.Σ. ELENAS-ALINE LAINEY με γνωστικό αντικείμενο την τέχνη του make up και του hair styling. Ύστερα από δεκαετή εκπαιδευτική και επαγγελματική περιπλάνηση σε Έλλαδα,Γαλλία ,Ιταλία και Αγγλία η Έλενα Χύμου καταλήγει με την φίλη και συνεργάτιδα Aline Lainey στην δημιουργία μιας από τις πρώτες σχολές μακιγιάζ στο κέντρο της Αθήνας. Μεταφέροντας γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες πρωτόγνωρες για τα τότε δεδομένα η επιτυχία και η ανάδειξη ταλέντων ήταν άμεση. Τα επόμενα δύο έτη η συμβολή της Σχολής στην παρουσίαση και την ουσιαστική μετάλλαξη των επαγγελματιών make up artists στην Ελλάδα, ήταν καταλυτική. Η Έλενα Χύμου διαβλέποντας απο τότε τις προοπτικές και την πολυπλοκότητα των εργασιών στα επαγγέλματα ομορφιάς προσθέτει άμεσα τις ειδικότητες της κομμωτικής τέχνης  ,της αισθητικής καθώς και της περιποίησης άκρων.

1997

Το 1997 η σχολή μετατρέπεται σε αναγνωρισμένο απο το κράτος ΤΕΕ (Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο) και ταυτόχρονα μετονομάζεται σε X’ ELENA το όνομα που την καθιέρωσε ολα αυτά τα χρόνια στον χώρο της ομορφιάς . Η δεκαετία του 2000 ξεκινά με μια νέα καταξιωμένη συνεργασία και την δημιουργία προγράμματος κομμωτικής από κοινού με την ΑRMONIA HAIR ACADEMIA Firenze απο την Ιταλία.

Σήμερα

Οι σχολές Χ’ ELENA συνεχίζουν  πλέον ως αδειοδοτημένο  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ 1) να προσφέρουν στους σπουδαστές τους όλες τις απαραίτητες γνώσεις  και τις τεχνικές ικανότητες για να αναδειχθούν  στον επαγγελματικό τομέα της επιλογής τους.Μέχρι και σήμερα , συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια έμπνευση ,με μόνη απόδειξη επιτυχίας τους απόφοιτους μας, την επαγγελματική τους καταξίωση και αναγνώριση.

X’ELENA, όταν η ομορφιά… γίνεται τέχνη!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ιδρύτρια και καθηγήτρια σχολών X’elena Beauty Studies,Make-up &Styling Artist

Η επιθυμία της να αποκτήσει μια βαθύτερη προσέγγιση στην έννοια της »ομορφιάς» ,την οδήγησε να ασχοληθεί με πάθος στην ανάδειξη της ολοκλήρωσης της εικόνας της καθημερινής γυναίκας.

Η Έλενα Χύμου ύστερα απο δεκαετίες εκπαιδευτικής και επαγγελματικής περιπλάνησης στην Ελλάδα ,ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη σχολή αισθητικής» Granits», στην Γαλλίαστο »Forum International de Maquillage» ,στην Αγγλία στη σχολή κομμωτικής» Vidal Sassoon» και στη σχολή »Toni &Guy», στην Ιταλία στην» Armonia Hair Academy» και στο Μιλάνο στη σχολή »Marangoni Image Making» , ίδρυσε τις σχολές αισθητικής και κομμωτικής , »Χ’elena» στην Αθήνα το 1992.

Η εμπειρία της ως καθηγήτρια της τέχνης του μακιγιάζ στη γαλλική σχολή » Forum International de Maquillage» δίπλα στην Aline Lainey, στις σχολές αισθητικής -μακιγιάζ »Granits» ,όπως και στην ακαδημία »Αrmonia Hair Academy », δίπλα στον Sal Giaquinta, της έδωσε την ώθηση να δημιουργήσει καινοτόμα προγράμματα σπουδών στους τομείς της αισθητικής,του επαγγελματικού μακιγιάζ και της κομμωτικής στην Ελλάδα.

Η Έλενα Χύμου έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης ως Make- up & Styling Artist , σε σειρές αλλά και σε μουσικά video clips .Έχει συνεργαστεί ενδεικτικά με σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Ποντίκας , ο Κώστας Καπετανίδης ,ο Νίκος Σουλης όπως και με τους φωτογράφους Τάκη και Ντίνο Διαμαντόπουλο σε φωτογραφίσεις μόδας.

Η Margi Χύμου είναι Head Trainer και Βeauty Therapist στις σχολές X’elena Beauty Studies .

Αφού αποφοίτησε απο το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι εκπαιδεύτρια σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η Margi έχει κάνει σπουδές πάνω στην Περιποίηση Άκρων και στην Ονυχοπλαστική στην ισπανική ακαδημία της Thuya ,καθώς και στην Αρωματοθεραπεία και την Ρεφλεξολογία στο School of Natural and Health Sciences.

Έχει εκπαιδευτεί στην τεχνική του Μicroblading  στην Prive Academy της Σλοβενίας και είναι Microblading Master Trainer στις σχολές X’elena.

H Margi επίσης είναι πιστοποιημένη Plasma Therapist και βασική εκπαιδεύτρια της επαναστατικής αυτής μεθόδου.

Διδάσκει στις σχολές X’elena  Beauty Studies τα τελευταία 5 χρόνια. Γράφει στο δικό της blog margisgarden.wordpress.com για τον ολιστικό τρόπο ζωής και τις εναλλακτικές θεραπείες στον χώρο της ομορφιάς.

BASIC HAIRDRESSING EDUCATION

#  Hair Desing Istitute N.Y. –U.S.A

basic Hairdressing SALON

#  SASSON ACADEMY  LONDON

Longterm –  comprehensi

ve course

Sort term –     abc  Men

salon creative cutting

#  Απόφοιτος  Β¨κύκλο

υ Τ.Ε.Ε. ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ -Αισθητικής  Αθήνα

#  ΑVEDA Advanced Academy – N.Y.  U.S.ATEACHING METHOD IN HAIRDRESSING

#  ARMONIA HAIR ACADEMIA  – FIRENZE – ITALI

SEMINARS AND EVENTS

#  TIGI   MILANO ,ITALIA

2day        GREATIVE MENS CUTTING

#   Cutting Coloring –Memberof Creative stuff  TOCCO-MAGICO

ROME- ITALY

# 2day Mens Cutting   American Crew  –  Rome Italy

#  2times Represent  hair competition in BEAUTY EUROASIA  EXHIBITION

Κωνσταντινούπολη  Turkey

#  Participation in TOP HAIR MESSE Frankfurt Germany

#  Participation for SatVhair (ARTIFICIALHAIR)    Bolognia Fair

COSMOPROF   Italy

#   3day  Traditional  mens shaving  by  RS TURK

Κωνσταντινούπολη  Turkey

Work- Teaching

Owner Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδων   Xelena

Αθήνα –  Hairdressing education

Εκπαιδευτής Κομμωτικής Τέχνης  ΟΑΕΔ μαθητείας

Εκπαιδευτής Κομμωτικής Τέχνης  σε Ιδιωτικό Κ.Ε.Κ.  Δημητρα

Haircutting in salons and barber shop -HAIRcom  Greece Athens

Macrecup  Barber Milano Italy

hairForce  Rome. Italy

Κάτοχος  άδειας ασκήσεως  Κομμωτή – Κουρέα

Μετά το τέλος της βασικής του εκπαίδευσης στην κομμωτική τέχνη , δούλεψε στο κομμωτήριο »George Coiffure» .Στη συνέχεια , εργάστηκε στο κομμωτήριο »Πλάτωνας» στην Αγία Παρασκευή και στα κομμωτήρια Dino Gino.

Έχει εκπαιδευτεί στο Λονδίνο στην »Lance Lowe Academy» δίπλα στο δεξί χέρι του καλλιτεχνικού διευθυντή του Vidal Sassoon ,Lance Lowe και στη συνέχεια στις σχολές» Toni and Guy» , »Vidal Sassoon» και »Alexander de Paris».

Το 2002 δημιούργησε το δικό του σαλόνι κομμωτικής »Manos Hair» στην Ν.Ερυθραία ,το οποίο απο το 2009 μεταφέρθηκε στην Ν.Ιωνία .

Επαγγελματισμός και ποιότητα σε ένα όνομα: Χ'elena!

Εύη Καμινά

Πολύ ωραίος χώρος και άψογοι επαγγελματίες!

Ευαγγελία Καψιμάλη

Εξαιρετικοί καθηγητές! Είναι πάντα δίπλα σου και σε στηρίζουν σε ο,τι τους χρειαστείς!

Μαρία Αμανατίδη

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Δείτε τα Videos μας