Έλενα Χύμου

Έλενα Χύμου

Iδρύτρια και καθηγήτρια σχολών X’elena Beauty Studies ,PMU Artist, Make-up &Styling Artist

Η επιθυμία της να αποκτήσει μια βαθύτερη προσέγγιση στην έννοια της ”ομορφιάς” ,την οδήγησε να ασχοληθεί με πάθος στην ανάδειξη της ολοκλήρωσης της εικόνας της καθημερινής γυναίκας.

Η Έλενα Χύμου ύστερα απο δεκαετίες εκπαιδευτικής και επαγγελματικής περιπλάνησης στην Ελλάδα ,ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη σχολή αισθητικής” Granits”, στην Γαλλία στο ”Forum International de Maquillage” ,στην Αγγλία στη σχολή κομμωτικής” Vidal Sassoon” και στη σχολή ”Toni &Guy”, στην Ιταλία στην” Armonia Hair Academy” και στο Μιλάνο στη σχολή ”Marangoni Image Making” , ίδρυσε τις σχολές αισθητικής και κομμωτικής , ”Χ’elena” στην Αθήνα το 1992.

Η εμπειρία της ως καθηγήτρια της τέχνης του μακιγιάζ στη γαλλική σχολή ” Forum International de Maquillage” δίπλα στην Aline Lainey, στις σχολές αισθητικής -μακιγιάζ ”Granits” ,όπως και στην ακαδημία ”Αrmonia Hair Academy ”, δίπλα στον Sal Giaquinta, της έδωσε την ώθηση να δημιουργήσει καινοτόμα προγράμματα σπουδών στους τομείς της αισθητικής,του επαγγελματικού μακιγιάζ και της κομμωτικής στην Ελλάδα.

Έχει εκπαιδευτεί και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην τέχνη του Face and Βody Painting όπως και στα Special Εffects , στην Αμερική, την Αγγλία και την Γαλλία. Το μεγάλο πάθος της για την τέχνη του make up και η αφοσίωση της στην επαγγελματική της εξέλιξη την έκαναν μια απο του πρώτους επαγγελματίες στον χώρο της αισθητικής που θα ασχοληθεί με την τέχνη του μόνιμου και του ιατρικού μακιγιάζ το οποίο διδάσκει η ίδια στις σχολές X’elena Beauty Studies.

Η Έλενα Χύμου έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης ως Make- up & Styling Artist , σε σειρές αλλά και σε μουσικά video clips .Έχει συνεργαστεί ενδεικτικά με σκηνοθέτες όπως ο Δημήτρης Ποντίκας , ο Κώστας Καπετανίδης ,ο Νίκος Σουλης όπως και με τους φωτογράφους Τάκη και Ντίνο Διαμαντόπουλο σε φωτογραφίσεις μόδας.

Tον Ιούλιο του 2018 μαζί με την καλλιτεχνική της ομάδα ήταν υπεύθυνη των καλλιτεχνικών χτενισμάτων και του μακιγιάζ για τον πρώτο διαδραστικό κινηματογράφο στην Ελλάδα CINEMA ALIVE .

Εμφανίζεται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα σε συνέδρια ομορφιάς επαγγελματικών εκθέσεων , όπως η ”Beauty Festival” ως βασική ομιλήτρια για θέματα ομορφιάς.
Η σχολή X’elena την οποία ίδρυσε και στην οποία διδάσκει τα τελευταία 27 χρόνια ,της έδωσε την έμπνευση να ξεκινήσει την συγγραφή βιβλίων ομορφιάς αλλά και της δικής της ιστοσελίδας για θέματα ομορφιάς.

”Όταν η ομορφιά γίνεται τέχνη πιστεύω πως η εικόνα και ο ψυχισμός κάθε ανθρώπου μπορεί να μεταμορφωθεί!”
Έλενα Χύμου

Εγγραφείτε τώρα με μοναδικά πλεονεκτήματα!

Online εγγραφή στα προγράμματα σπουδών μας, γρήγορα και εύκολα.

Ξεκινήστε τώρα!
ΠΑΝΩ