2021: Μια καινούρια σελίδα!

2021: Μια καινούρια σελίδα!

2021: Μια καινούρια σελίδα!

Αφήνοντας πίσω μας το εφιαλτικό μα συνάμα διδακτικό έτος 2020, βρισκόμαστε στην χαραυγή μιας νέας εποχής .

Κάθε νέα αρχή είναι ξεχωριστή και  πρέπει να γίνεται με αισιοδοξία και ελπίδα! Το 2020 υπήρξε αν μη τι άλλο ανατρεπτικό. Αναθεωρήσαμε τις προτεραιότητες, τις φιλοδοξίες, τις επιθυμίες και τα όνειρα μας. Τα κριτήρια αξιολόγησης μας άλλαξαν ριζικά. Ένας απλός περίπατος με τους αγαπημένους μας, μια αγκαλιά απ΄ τους δικούς μας ανθρώπους ,η συντροφιά ενός βιβλίου  αποτέλεσαν υπέρτατες πολυτέλειες τους  δύσκολους μήνες που διανύσαμε. Μπορεί να μείναμε σπίτι ,όμως αγαπηθήκαμε ξανά !Ήρθαμε κοντά με τα παιδιά μας! Η πανδημία φανέρωσε στους ανθρώπους,  καινούριες προοπτικές . Σύμπνοια, συλλογικότητα, συνεργασία αλλά και ελπίδα. Ελπίδα! Πόσο όμορφη λέξη! Ελπίζω  λοιπόν όταν όλο αυτό τελειώσει, όταν γυρίζουμε πίσω να θυμόμαστε  την αλληλεγγύη ,την ενσυναίσθηση ,την συνεργασία, το θάρρος ακόμα κι αν όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα καταστράφηκαν.

Πρέπει να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας .Ο αισιόδοξος άνθρωπος είναι αυτός που περιμένει τη νέα χρονιά να έρθει, ελπίζει, κάνει σχέδια! Ο απαισιόδοξος είναι αυτός που περιμένει να φύγει.

Το μεγαλύτερο δίδαγμα της χρονιάς που έφυγε ήταν πως μας δόθηκε η ευκαιρία να επενδύσουμε και να απολαύσουμε το παρόν. Να χαμογελάμε με την αθωότητα και την αφέλεια που μας διακατείχαν στο παρελθόν . Να μην γατζωνόμαστε σ’ένα μέλλον ρευστό. Να βάζουμε στόχους .

Δεν κοιτάμε ποτέ πίσω με θυμό. ¶λλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το παρελθόν .Το μόνο που έχουμε είναι το εδώ και τώρα!

Η σύγχρονη μάστιγα της δημόσιας υγείας δεν είναι ο Covid -19, αλλά το άγχος. Πίσω από το άγχος κρύβεται ο φόβος . Λέμε, ΄΄φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρω’’  και ο φόβος κυριεύει την ψυχή και το μυαλό μας. Πρέπει να καταλάβουμε όμως το εξής: ’’Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις αλλά πόσες θα σηκωθείς’’.

Αν λοιπόν πάρουμε την απόφαση να θέσουμε στόχους και τους υλοποιήσουμε  , ο φόβος θα εξαφανιστεί . Να θυμάστε , στη ζωή βιώνουμε αυτό που ανεχόμαστε. Αυτή τη χρονιά θα ζήσουμε τις ζωές μας όπως μας αξίζει. Πιστεύω πως η κρίση που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια μπορεί και δίνει και ευκαιρίες .Τι κάνουμε λοιπόν; Προσαρμόζουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα στα νέα δεδομένα. Βρίσκουμε μέσα μας τις πραγματικές μας δεξιότητες και τα ταλέντα μας.

Οι προκλήσεις έρχονται για να μας δείξουν την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και όχι για να μας καταστρέψουν .

Μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

 

Καλή μας χρονιά!

Εγγραφείτε τώρα με μοναδικά πλεονεκτήματα!

Online εγγραφή στα προγράμματα σπουδών μας, γρήγορα και εύκολα.

Ξεκινήστε τώρα!
ΠΑΝΩ