Ας μιλήσουμε για Make-up!

Ας μιλήσουμε για Make-up!

Ας μιλήσουμε για Make-up!

Κάθε φορά που μιλάμε για κάποιο θέμα στο κανάλι μας ,σας προτρέπω να ανατρέξετε στο blog μας και να μας διαβάζετε. Σε αυτό το βίντεο μιλήσαμε για την τέχνη του μακιγιάζ.

                                     Το μακιγιάζ μέσα από τη δική μου ματιά

Το μακιγιάζ είναι μια τέχνη. Ομορφαίνει το πρόσωπο και αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες του ανεξάρτητα του τι είναι στη μόδα και τι όχι. Θα τολμήσω να πω πως το μακιγιάζ μπορεί να εκπέμπει ακόμη και ερωτικά μηνύματα. Μια γυναίκα μακιγιαρισμένη είναι σαν να φωνάζει, ‘’ Είμαι εδώ !Αρέσω στο εαυτό μου και θέλω να αρέσω και σε εσάς!’’. Και αυτός είναι  ένας λόγος που γυναίκες και άντρες- ναι καλά διαβάσατε!- βαφόντουσαν από πάντα σε όλες τις ιστορικές περιόδους.

Ας δούμε όμως τι εννοούμε όταν λέμε ομορφιά .Για μένα όταν η εξωτερική εμφάνιση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον εσωτερικό μας κόσμο, η γυναίκα αυτή ακτινοβολεί ,είναι όμορφη! Το μακιγιάζ ,λοιπόν, μας δίνει την απαραίτητη σιγουριά ότι δεν θα περάσουμε απαρατήρητοι.

Το πιο σημαντικό σε ένα μακιγιάζ είναι η επιλογή της βάσης ( make-up) .Το κυριότερο δεν είναι να μπορέσεις να καλύψεις όλες τις ατέλειες ,καθώς αυτό μπορεί να έχει και συνέπειες δίνοντας μια αφύσικη εικόνα. Το χρώμα όμως θα πρέπει να είναι το σωστό . Επίσης δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε την μόδα. Κάθε γυναίκα πρέπει να βάφεται ανάλογα με τον τύπο της και να βρει το στυλ της. Σε αυτό ακριβώς μπορεί να βοηθήσει ένας έμπειρος makeup artist.

                                 

                                          Ένας έμπειρος makeup artist

Όταν θα επιλέξεις το επάγγελμα αυτό να ξέρεις ότι δεν αρκεί μόνο το να έχεις ταλέντο .Ναι, ξέρω σε έλκει η γοητεία της εργασίας στο χώρο και πιστεύεις πως δεν χρειάζεται να σπουδάσεις καθώς θεωρείς πως το ταλέντο σου από μόνο του αρκεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μέχρι το 1990 για να σπουδάσει κάποιος μακιγιάζ έπρεπε να μαθητεύσει σε μια σχολή αισθητικής και μετά το πέρας των σπουδών του  μπορούσε να εργαστεί στον χώρο. Μέχρι σήμερα το επαγγελματικό μακιγιάζ είναι μια ειδικότητα της αισθητικής. Από  το 1990 και μετά η δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, η αύξηση των videoclips , διαφημίσεων κλπ, έδωσαν μια μεγάλη άνοδο στο επάγγελμα. Πλέον  το μακιγιάζ μπορούσε να το σπουδάσει  κάποιος χωρίς να παρακολουθήσει όλο το πρόγραμμα της σχολής αισθητικής.

Τα μαθήματα που διδάσκεσαι μεταξύ άλλων είναι :ανατομία , φυσιολογία, δερματολογία , υγιεινή και ασφάλεια, ιστορία της τέχνης , special effects, body painting. Όλα αυτά πρέπει να τα διδαχτείς ώστε να κάνεις ολοκληρωμένες σπουδές πάνω στο επαγγελματικό μακιγιάζ. Αυτό που πρέπει να αντιληφθείς είναι πως το μακιγιάζ εκτός από τέχνη είναι ένα επάγγελμα με πολλά ρίσκα. Αναλογίσου μια πελάτισσα που αντιμετωπίζει π.χ πρόβλημα ακμής . Πώς θα την βάψεις; Τι πρέπει να προσέξεις; Για να τα γνωρίζεις όλα αυτά είναι απαραίτητο να έχει παρακολουθήσει μια βασική εκπαίδευση.

Μην ξεχνάτε, το μακιγιάζ δεν  είναι μόνο το bridal ( νυφικό ). Η αναζήτηση της γνώσης δεν πρέπει να σταματάει  ποτέ!

 

Εγγραφείτε τώρα με μοναδικά πλεονεκτήματα!

Online εγγραφή στα προγράμματα σπουδών μας, γρήγορα και εύκολα.

Ξεκινήστε τώρα!
ΠΑΝΩ